Uitzonderlijke verhoging: Pensioenen bouwvakkers gaan 14,5 procent omhoog

Nieuws

Overige

Omschrijving

Pensioenfonds bpfBOUW verhoogt volgend jaar de pensioenen met ruim 14,5 procent. Dat is de grootste verhoging ooit voor het fonds. BpfBOUW is het eerste grote fonds dat volgend jaar zijn pensioenen volledig laat meestijgen met de inflatie. Het fonds wil dat elk jaar proberen te doen.

Het zijn economisch zware tijden, zegt bestuursvoorzitter Eline Lundgren van bpfBOUW. Veel huishoudens hebben te maken met hogere uitgaven voor brandstof, energie en boodschappen.

Zo waren de prijzen in september gemiddeld 14,5 procent hoger dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS. Het pensioenfonds heeft nu besloten de pensioenen met ongeveer dat percentage te verhogen.

“De prijzen zijn het afgelopen jaar enorm gestegen en dat leidt soms tot vervelende situaties”, zegt Lundgren. “Daarom ben ik erg blij dat we deze verhoging kunnen aankondigen.”

De verhoging van de pensioenen is niet alleen goed nieuws voor mensen die al een pensioen ontvangen. “Ook de opgebouwde aanspraken van mensen die nog geen pensioen krijgen, worden verhoogd”, aldus de bestuursvoorzitter.

Pensioenen jarenlang niet verhoogd

De pensioenen van veel Nederlanders zijn jarenlang niet verhoogd. Dat kwam doordat veel fondsen er financieel niet goed voor stonden. Dat begon steeds meer te knellen, aangezien in diezelfde tijd de prijzen van producten en diensten wel opliepen.

Sinds enige tijd staan veel fondsen er wat beter voor. Daarom besloten sommige in oktober al de pensioenuitkeringen te verhogen. Tevens besloten zorgfonds PFZW en metaalfonds PMT ook begin volgend jaar hun pensioenuitkeringen te verhogen.

BpfBOUW was de afgelopen jaren een van de weinige fondsen die hun leden wél een hoger pensioen konden geven. Het is nu ook het eerste grote fonds dat heeft besloten de pensioenen volledig te laten meestijgen met de inflatie.

Deze week zullen nog meer pensioenfondsen een mogelijke verhoging aankondigen. Zo heeft ook PNO Media woensdag een verhoging van 13,58 procent bekendgemaakt.

BRON: nu.nl

Auteur : hakant

Datum : 11 april 2023

Tags :