Laserliner introduceert nieuw merk onderscheidend gereedschap

Gereedschap

Omschrijving

Het ontwikkelen van oplossingen voor de bouwplaats is al ruim 25 jaar de focus van Laserliner. In die ontwikkelingen staan de behoeften van professionele vakmensen en betere doe-het-zelvers centraal. Deze visie deelt Ad van Breukelen, sales manager Nederland van Laserliner. De introductie van het nieuwe merk 4K5 Better Equipment sluit daar naadloos bij aan. Met 4K5 presenteert Laserliner een assortiment gereedschap dat optimaal is afgestemd op de wensen van die vakmensen.

In Nederland brengt Laserliner het gehele 4K5-concept op de markt. “We hebben binnen de productgroepen meten, snijden en verlichting een uitgebreid en onderscheidend assortiment nieuwe gereedschappen samengesteld. Een concept dat we de komende jaren gaan uitbreiden met andere gereedschappen en toebehoren”, zegt Ad van Breukelen, sales manager Nederland van Laserliner.

Slimme extra functies

Volgens de fabrikant staat het nieuwe merk voor teamwork, robuustheid en biedt het slimme extra functies die het werken op de bouwplaats makkelijker maken. Ambachtslieden en ervaren doe-het-zelvers willen zich volgens Van Breukelen daarom graag met 4K5 identificeren. De stoere presentatie van het merk past daar volgens hem goed bij. “4K5 is echt een concept dat we zorgvuldig in de markt willen zetten. Daarbij richten we ons op de vakman en zzp’er die kwaliteit en duurzaam gereedschap zoekt. De toevoeging Better Equipment aan 4K5 is dan ook geen loze belofte.”

Differentiatie in assortiment

De gereedschappen van 4K5 worden via het doe-het-zelfkanaal en de professionele vakhandel verkocht. Van Breukelen: “Bij Laserliner kennen we een duidelijke scheiding tussen de professionele handel en doe-het-zelf. Voor de bouwmarkt hebben we de Orangeline en in de vakhandel verkopen we exclusief ons Blackline-assortiment.” Hoewel 4K5 een dergelijk herkenbaar verschil in lijnen niet zal kennen, wordt het nieuwe merk wel degelijk gedifferentieerd gedistribueerd. “Wij hebben met Laserliner geleerd dat onze klanten onderscheid zeer waarderen. Duidelijke differentiatie heeft ons alleen maar goede relaties opgeleverd. Daarom gaan we binnen 4K5 helder differentiëren in de assortimenten. Zo zullen verschillende messen, waterpassen en lampen alleen in de bouwmarkt verkrijgbaar zijn en is een ander deel van die assortimenten in de professionele vakhandel te vinden”, zegt Van Breukelen.

Robuuste uitstraling

De uitstraling van 4K5 zal in alle kanalen gelijk zijn. “Er is echt een compleet concept neergezet dat we ook in zijn geheel gaan voeren in Nederland. Vanuit Duitsland hebben we de vrijheid om bepaalde producten of categorieën een hoofdrol te bieden, maar dat doen wij bewust niet. 4K5 Better Equipment staat voor robuuste gereedschappen en in die uitstraling presenteren we ze ook. Dat spreekt professionals aan, maar zeker ook de betere doe-het-zelver.” De gereedschappen zijn ontworpen in opvallend rood. Gecombineerd met zwarte details, handgrepen, opbergetuis en -koffers wil de fabrikant uitstralen dat ze klaar voor intensief en langdurig gebruik zijn. Van Breukelen: “Net als Laserliner valt 4K5 onder de paraplu van Umarex. Dat betekent dat de gebruiker weet dat hij in Duitsland ontwikkelde en uitgebreid geteste kwaliteit in handen heeft.”

Aanvullend maar uniek

Laserliner introduceert met 4K5 nieuwe waterpassen, meet­instrumenten, messen, scharen, multitools, lampen en bijbehorende accessoires. Voor al deze producten geldt dat het gaat om aanvullingen op bestaande assortimenten. “Zo zijn de waterpassen van 4K5 niet te vinden in het assortiment van Laserliner. En met onze werk- en snijmessen, scharen en multitools zijn we natuurlijk niet uniek in de markt, maar onze producten zijn wel onderscheidend en hebben een extra nuance of toevoeging. Die maken de gereedschappen van 4K5 wel uniek.”

Waterpassen en meetinstrumenten

4K5 biedt een uitgebreid assortiment waterpassen die in iedere bouwfase gebruikt kunnen worden. “Van ruwbouw tot afbouw, ze zijn nauwkeurig, sterk en hebben allemaal een prisma aan de voorzijde”, aldus Van Breukelen. Ook voor de meetinstrumenten geldt dat ze breed inzetbaar zijn. Zo is de RMX uitgerust met een slagvaste behuizing met beschermende rubberlaag. “En de magnetische eindhaak van deze rolband is een mooi voorbeeld van de manier waarop we werken in de bouw makkelijker maken.”

Snijden en knippen

Met een brede keuze aan werk- en snijmessen, scharen, cuttermessen en multitools biedt 4K5 de professionals in de bouw talloze mogelijkheden om bouwmaterialen of verpakkingsmateriaal te snijden en knippen. Van Breukelen: “Voor alle scharen en messen geldt dat we veel aandacht besteden aan gebruiksgemak en ergonomie. De TK300 hebben we bijvoorbeeld uitgerust met een ergonomische polymeergreep en een extra grote duimsteun. Dat maakt het werken met het mes minder belastend, zeker gecombineerd met het scherpe trapeziumvormige mes.”

Verlichting

Zak- en handlampen vormen samen met werklampen een belangrijk onderdeel van het 4K5-assortiment dat Laserliner op de markt brengt. “Umarex is goed en groot in verlichting en weet hoe belangrijk voldoende licht op de bouwplaats is. Van die kennis maakt 4K5 gebruik en dat resulteert in een mooi assortiment lampen”, zegt Van Breukelen. Dat daarbij aan duurzaamheid ook is gedacht, toont de PL-serie zaklampen waarin verschillende accu- en batterijtypes gebruikt kunnen worden. “Zo is de HD1500 handlamp uitgerust met het body sensor systeem. Deze lamp kan eenvoudig opgehangen worden. Zodra de vakman binnen bereik van de sensor komt, springt de lamp aan en als hij buiten bereik is om even wat anders te doen, schakelt de lamp zichzelf uit. Daarmee spaart de vakman energie en kan hij zuiniger werken en langer met een accu doen.”

Goede partner

Het succesvol in de markt zetten van een nieuw concept vraagt meer dan goed gereedschap alleen, zo weet Van Breukelen. “Je moet een goede partner zijn om samen met de handel jouw producten zo optimaal mogelijk aan de man te brengen. Dat doe je onder andere door goed te forecasten want daarmee zorg je voor goede beschikbaarheid, maar ook door te zorgen voor alternatieven in geval van nood. En minstens zo belangrijk; je moet als leverancier meedenken met je partners. Dat is wat wij als Laserliner al jaren doen, gesteund door onze collega’s in Duitsland. Diezelfde service kan de handel ook van ons verwachten voor 4K5 Better Equipment.”

Duurzame verpakking

Speciaal voor 4K5 is een nieuw duurzaam verpakkingsmateriaal ontwikkeld. De zogeheten Trapped blisterverpakking bevat minder plastic dan reguliere blisterverpakkingen. Bovendien is bij het ontwerpen van de verpakking extra aandacht besteed aan de vorm zodat het 4K5-assortiment in de schappen van de bouwmarkt aantrekkelijk en opvallend gepresenteerd wordt. 

Betekenis 4K5

De naam 4K5 is een subtiele verwijzing naar de filosofie achter de nieuwe gereedschappen. Het werken op de bouwplaats makkelijker maken. De K in de naam 4K5 staat namelijk voor de eenheid Kelvin, waarmee de kleurtemperatuur wordt aangeduid. 4.500 Kelvin is de tint van natuurlijk licht. ‘Duidelijk en authentiek, zoals de gereedschapsuitrusting van 4K5’, aldus de fabrikant.

Auteur : hakant

Datum : 11 april 2023

Tags :