Kennametal komt met 8 nieuwe gereedschappen

Gereedschap

Omschrijving

Kennametal breidt zijn portfolio metaalsnijgereedschappen en -oplossingen uit met acht nieuwe producten. Deze bieden verbeterde prestaties, slijtvastheid en productiviteit voor een breed scala aan toepassingen in eindmarkten als aerospace, medical, energie en transport en algemene engineering.

“Onze nieuwste productuitbreiding omvat de beste eigenschappen en geavanceerde technologie voor metaalsnijtoepassingen”, zegt vice president global product management Scott Etling. Het bedrijf wil klanten hiermee nog meer efficiëntie, productiviteit en prestaties bieden.

De acht nieuwe producten die gelanceerd worden, breiden bestaande platforms uit. Ze ondersteunen bij het leveren van “superieure prestaties” voor diverse toepassingen en het aanpakken van veelvoorkomende bewerkingsuitdagingen.

Drill Fix PRO

Drill Fix PRO is een upgrade van Drill Fix, een bestaand indexeerbaar boorplatform in de Kennametal-productlijn. Drill Fix PRO is ontworpen voor een langere levensduur van het gereedschap en soepel boren bij hoge metaalverwijderingspercentages. Het levert een grote koelvloeistofstroom met een wisser in elke buitenste wisselplaat.

KenDrill Deep HPR

KenDrill Deep HPR is een materiaalspecifieke diepgatboor met een breed diameterbereik en lengtevariaties. Het verhoogt de prestaties, productiviteit en levensduur van het gereedschap en is speciaal gemaakt voor het boren van staal en gietijzer, stelt de fabrikant.

KenDrill Micro

KenDrill Micro is het eerste uitgebreide microboor-portfolio van Kennametal voor korte en diepegatentoepassingen. “Deze veelzijdige toolingset biedt”, volgens de fabrikant, “de beste procesbetrouwbaarheid en levensduur in de bewerking van kleine onderdelen.”

Dodeka

Vlakfreesbewerkingen worden volgens Kennametal verbeterd met de uitbreiding van de Dodeka serie, met superhoogpositieve inserts met 12 echte snijkanten per insert.

KCSM15A

De nieuwe massief freeskwaliteit KCSM15A van Kennametal combineert eigen coatingtechnologie met een nieuwe generatie slijtage- en oxidatieweerstand, dat volgens het bedrijf, “nieuwe niveaus van betrouwbaarheid en rendement” biedt. Die nieuwe kwaliteit wordt gelanceerd met de Harvi III, Harvi III Aero, Harvi II Long en RSM II platforms die zich volgens Kennametal al bewezen hebben in meerdere industrieën en toepassingen.

KCMS40 en KCMS35

Kennametal’s nieuwe rvs en hogetemperatuurlegering indexeerbare boorkwaliteiten KCMS40 en KCMS35 zijn compatibel met het nieuwe Drill Fix PRO-platform en hebben een hogere adhesie-slijtvastheid.

Mill 4 12KT

Als aanvulling op een ander al bestaand platform, Kennametal’s Mill 4 12KT, zijn er nieuwe HD-geometrie inzetstukken en fine pitch frezen die de prestatie verhogen voor sterk onderbroken sneden.

KenShape MaPacs en MaxPacs

KenShape MaPacs (brazed) en MaxPacs (indexeerbaar) verzinkboren leveren, aldus Kennametal, “maximale prestaties voor handmatig verzinken van CFRP”. Ook zijn ze geschikt voor klanten in de aerospace die zich richten op het boren van klinknagelgaten in composiet en meerlaagse materialen.

Auteur : hakant

Datum : 11 april 2023

Tags :